Δραστηριότητες- Νέα

Οκτώβριος 2015- Ιούνιος 2016


Ομάδες Ψυχοδράματος και Εσωτερικής Αναζήτησης 


Δευτέρα 18.30-20.30
Πέμπτη 19.30-21.30
"Γενικά, σε οποιαδήποτε ομάδα και αν ανήκει κανείς, αν είναι ομάδα, λειτουργεί ως στήριγμα που μπορεί να προσφέρει σε μεγάλο βαθμό επιδοκιμασία, αποδοχή, αυτονομία, και να καθορίσει τα όρια που μας συνδέουν και μας χωρίζουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Μία ομάδα που λειτουργεί σωστά ως ομάδα, μας γεμίζει με μία αίσθηση κοινής υπερηφάνειας, σεβασμού και αμοιβαίας αναγνώρισης. Γι αυτό είναι τόσο σημαντική η ομάδα... είναι σαν την οικογένεια... κάθε μέλος αισθάνεται ότι ανήκει. (...) Έτσι παίρνει ο καθένας από την ομάδα αυτό που μπορεί να μην πήρε ποτέ από το οικογενειακό του περιβάλλον."- απόσπασμα από το βιβλίο Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό του Χόρχε Μπουκάι.

Οι ομάδες αυτές απευθύνονται σε όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να διευρύνει την επικοινωνία του με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από την έκφραση, τα συναισθήματα, την αλληλεπίδραση, την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα, μέσα από τη συνύπαρξη.

Συντονίστρια: Ηλιάννα Πεσσάρη, ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια, συνεργάτης του Ψυχοδραματικού Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. 


Οι ομάδες θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.


Συνδρομή: 80€ / μήνα, 60€ για φοιτητές και ανέργους.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματική ομάδα επαφής με την φωνή με τον τραγουδιστή, εκπαιδευτή φωνής Παναγιώτη Τερζάκη- Α' Κύκλος
Συχνότητα: μία φορά την εβδομάδα, 

Μέρα: Παρασκευή 19.00- 20.30

Έναρξη: 2 Οκτωβρίου.

Συντονιστής: Παναγιώτης Τερζάκης, Τραγουδιστής- εκπαιδευτής φωνής

Κόστος: 60€/μήνα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, σκέψεις ή απορίες στο 6938165911 ή στο 2155159120 (Ηλιάννα Πεσσάρη- οργανώτρια).Λίγες πληροφορίες για την ομάδα: 

Η φωνή είναι το εργαλείο της επικοινωνίας και των συναισθημάτων μας. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η ευελιξία της φωνής και οι εφαρμογές της στην καθημερινότητά μας. Πώς διαχειριζόμαστε τη φωνή  ανάλογα με την περίσταση;  Τι θέλει να μας πει η φωνή μας όταν αλλάζει;
Κάνουμε ασκήσεις: γνωριμίας με τη φωνή μας-αποβολής άγχους- αναπνοής- ορθοφωνίας και εκφοράς- ορθής στάσης του σώματος.
Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.voicecoach.gr/

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Τερζάκη:

Ο Παναγιώτης Τερζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μονωδίας και ορθοφωνίας κοντά στο βαρύτονο και συνθέτη Δημήτρη-Δίωνα Αρύβα. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας από το Αττικό Ωδείο και Bachelor of Arts με ειδίκευση στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright  συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Φωνητική Παιδαγωγική και Performance) σπουδάζοντας παράλληλα Όπερα και Υποκριτική. Από το 2005 εργάζεται ως εκπαιδευτής φωνής και σύμβουλος φωνής και βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων της φωνής του εκάστοτε εκπαιδευόμενου. Επαγγελματίες που έχουν εργαστεί με τον Π. Τερζάκη δουλεύουν πολύ επιτυχημένα στο θέατρο, στο τραγούδι, στην τηλεόραση αλλά και στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων με ορατά αποτελέσματα. Παράλληλα προσφέρει συμβουλευτική φωνής σε συνάρτηση με σωματικές δράσεις και ψυχολογία.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΦΩΝΗ και ΨΥΧΗ
Εκπαίδευση φωνής και ψυχόδραμα

Βιωματικό εργαστήρι 8 συναντήσεων


Πώς αντιδρά η φωνή μας στις καθημερινές εντάσεις, σκέψεις, άγχη, σχέσεις και καταστάσεις;
Λέμε αυτά που θέλουμε; Τα εκφράζουμε όπως τα νιώθουμε;
Μπορούμε να αλλάξουμε τη φωνή μας και να την ορίσουμε εκ νέου;

Έκφραση και φωνή, συναισθήματα και φωνή είναι αλληλένδετα και αποτυπώνουν τον εσωτερικό μας εαυτό.
Εκπαιδεύουμε τη φωνή μας και την απελευθερώνουμε. Πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητές της και την εξερευνούμε σε πραγματικές συνθήκες.
Ψάχνουμε να βρούμε τη σύνδεση μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής φωνής.


Μέρα συνάντησης: Σάββατο 12.00-14.00, για 8 συναντήσεις.

Έναρξη: 17 Οκτωβρίου

Τοποθεσία:Ψυχοκίνηση, Αλκμεωνίδων 6, Καισαριανή, μετρό Ευαγγελισμός.


Δηλώσεις συμμετοχής: 6938 165 911 και 6978 268 885

Συντονιστές: Ηλιάννα Πεσσάρη- ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια και Παναγιώτης Τερζάκης- τραγουδιστής, εκπαιδευτής φωνής

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.voicecoach.gr/
www.iliannasol.blogspot.gr

Κόστος εργαστηρίου: 200€


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκπαιδευτική ομάδα Playback Theatre Εργαστήρια και εκπαίδευση. ΠΡΟΣΕΧΩΣ...


Συντονίστριες: Δανάη Χορομίδου, Ηλιάννα Πεσσάρη


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2155 159 120, 6943 293408, 6938165911
Στόχοι:

  • δημιουργικότητα, αυθορμητισμός & φαντασία
  • εκφραστικότητα μέσα από το σώμα και ανάπτυξη της ικανότητας σύνδεσης της δράσης του σώματος με τη σκέψη & τα συναισθήματα
  • ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση & ψυχολογική σκέψη
  • μουσικότητα και ρυθμός
  • συνεργασία και συντονισμός με τους άλλους
  • παιχνίδισμα, χαλάρωση, ψυχική απελευθέρωση.


Λίγα λόγια για μένα

Η φωτογραφία μου
Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Το 2008 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο. Τελείωσα την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζω ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρώ συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.. Από το 2014 ξεκίνησα μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.