ΝΕΟ! Φωνή και ψυχή

Εκπαίδευση φωνής και ψυχόδραμα

Βιωματικό εργαστήρι γνωριμίας
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

11.00-15.00


Πώς αντιδρά η φωνή μας στις καθημερινές εντάσεις, σκέψεις, άγχη, σχέσεις και καταστάσεις;
Λέμε αυτά που θέλουμε; Τα εκφράζουμε όπως τα νιώθουμε;
Μπορούμε να αλλάξουμε τη φωνή μας και να την ορίσουμε εκ νέου;

Έκφραση και φωνή, συναισθήματα και φωνή είναι αλληλένδετα και αποτυπώνουν τον εσωτερικό μας εαυτό.

Εκπαιδεύουμε τη φωνή μας και την απελευθερώνουμε. Πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητές της και την εξερευνούμε σε πραγματικές συνθήκες.


Το εργαστήρι αυτό αποσκοπεί σε μία διερεύνηση της εσωτερικής μας φωνής, μία προσπάθεια να τη γνωρίσουμε, να την ακούσουμε, να της δώσουμε χώρο και χρόνο και να την γνωρίσουμε σε σχέση με τα εξωτερικά ερεθίσματα..

Τι λέει αυτή η φωνή; Για ποια πράγματα μας μιλάει; Σε ποιόν θα ήθελε να απευθυνθεί;


Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται γνώση φωνητικής ή καλλιφωνία. Το αντίθετο! Όλοι μαζί αναζητούμε και ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες και τις αντιδράσεις του στα εξωτερικά ερεθίσματα αλλά και τα συναισθήματα και μαθαίνουμε τόσο από τον εαυτό μας όσο και από τους άλλους πως να το διαχειριζόμαστε σε δοσμένες ή απρόβλεπτες συνθήκες.

Το εργαστήρι είναι βιωματικό.

Μέρα συνάντησης: Κυριακή 29 Νοεμβρίου 11.00-14.00

Τοποθεσία:Ψυχοκίνηση, Αλκμαιωνίδων 6, Καισαριανή, μετρό Ευαγγελισμός.

Δηλώσεις συμμετοχής: 6938 165 911 και 6978 268 885

Συντονιστές: Ηλιάννα Πεσσάρη- ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια και Παναγιώτης Τερζάκης-τραγουδιστής, εκπαιδευτής φωνής

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.voicecoach.gr/


https://www.facebook.com/iliannapessaripsychotherapyΚόστος εργαστηρίου: 50€

Λίγα λόγια για μένα

Η φωτογραφία μου
Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Το 2008 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο. Τελείωσα την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζω ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρώ συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.. Από το 2014 ξεκίνησα μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.