Λες να με παίξουν;


shutterstock_36162241

Η Σίσσυ Στρέμπα έθεσε τις ερωτήσεις στην ειδικό, Ηλιάννα Πεσσάρη, και εκείνη απάντησε εξηγώντας μας τί σημαίνει για ένα παιδί να δέχεται την απόρριψη -από τους γονείς του πρωτίστως. 

"Αν θέλουμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε από κάπου, μπορούμε να κάνουμε την αρχή από μέσα μας. Πριν πούμε ότι το παιδί μας έχει πρόβλημα, ας αναρωτηθούμε πού είμαστε εμείς μέσα μας, τι κάνουμε εμείς στον εαυτό μας, στη ζωή μας και στις σχέσεις μας με τους άλλους γυρω μας. Τα παιδιά είναι ένας καθρέφτης μας, και ο δρόμος για να τα βοηθήσουμε ξεκινά από μέσα μας."


Δείτε όλο το άρθρο εδώ:
http://www.infokids.gr/2015/05/les-na-me-paiksoyn-o-fovos-tis-aporripsi/


Λίγα λόγια για μένα

Η φωτογραφία μου
Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Το 2008 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο. Τελείωσα την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζω ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρώ συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.. Από το 2014 ξεκίνησα μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.