Αγάπη - Απόσπασμα από τον John Bradshaw


Την Αγάπη την χρειαζόμαστε για να επεκτείνουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου για να μπορέσεις ειλικρινά να αγαπήσεις έναν άλλον. Ο υγιής ναρκισσισμός είναι η ειλικρινής αγάπη και τρυφερότητα κάποιου για τον εαυτό του και δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό αυτοσυνοχής. Έχει κανείς μία αίσθηση της δικής του αξίας. Έχει αυτοεκτίμηση.
Υπάρχει κι  ένα άλλο επίπεδο αγάπης που συχνά αποκαλείται Ευσπλαχνία. Αυτή είναι θεϊκή. Φανταζόμαστε ότι ο Θεός αγαπάει με ανεπιφύλακτη αποδοχή τα πάντα. Όλες οι αντιθέσεις ενοποιούνται σε τέτοια αγάπη και όλα τα πράγματα έχουν την αξία τους. Καθώς επεκτείνουμε τους εαυτούς μας μέσα στην Αγάπη, γινόμαστε περισσότερο απ' ότι ήμασταν. Το να αγαπάς σημαίνει να συναντάς τους άλλους στον δικό τους χάρτη του κόσμου- να εισέρχεσαι στον πολύ δικό τους τρόπο ύπαρξης. Γινόμαστε ο άλλος χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας. Καθώς η αγάπη μας εκτείνεται για να συμπεριλάβει όλο και περισσότερους άλλους, διευρύνουμε τον εαυτό μας όλο και περισσότερο. Διευρύνουμε την ύπαρξη μας. 
Και όσο προοδευτικά συνδεόμαστε περισσότερο με τα άλλα πλάσματα, βιώνουμε μια πιο ενοποιημένη συνείδηση. Η σοφία απορρέει από τα ύψη της αγάπης. Σοφία είναι το να βλέπεις την ευρύτερη εικόνα. Με τη σοφία βιώνουμε τη σύνδεση μας και τη σχέση μας με το σύμπαν. 
Κανείς δεν φτάνει εκεί από τη μία μέρα στην άλλη. Δουλεύουμε γι αυτό, σκοντάφτουμε, έχουμε προβλήματα και βλέπουμε τους καρπούς της αντοχής μα και της πίστης μας. Διακινδυνεύουμε την αποκάλυψη κι η αμοιβή για το ρίσκο μας έρχεται σε εμάς με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο. John Bradshaw
Δημιουργώντας την αγάπη

Λίγα λόγια για μένα

Η φωτογραφία μου
Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Το 2008 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο. Τελείωσα την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζω ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρώ συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.. Από το 2014 ξεκίνησα μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.