Άγγιγμα...

Εμπνευσμένη από τα τελευταία γεγονότα της ζωής μου, εστιάζω πολύ στην τονωτική ιδιότητα του αγγίγματος...... όταν το άγγιγμα γίνεται μέσα από την καρδιά, με ειλικρίνεια, με ουσία, δίνοντας αξία και στην παραμικρή λεπτομέρεια...τότε σίγουρα είναι πολύ ευεργετικό.

Ξυπνάς το πρωί, νιώθεις κλειστός, μόνος, ακινητοποιημένος...... εκείνες τις στιγμές που η ψυχή είναι σαν άγριο πληγωμένο ζώο...τις στιγμές που αισθάνεσαι ότι αν πάει κάποιος να σε πλησιάσει, θα ορμήσεις....να τον φας, να τον κατασπαράξεις, τις στιγμές που αισθάνεσαι ότι κανένας δεν σε νοιάζεται πραγματικά και κάτι σε κινεί να απομακρυνθείς και να πας να γιατρέψεις τις πληγές σου..... τι μπορεί άραγε να σε βγάλει από αυτό? και πως θα μπορούσες εσυ να βγάλεις κάποιον από αυτήν την δίνη.....?
Βρήκα μια κ μόνη απάντηση σε αυτό....τουλάχιστον έτσι λειτούργησε σε μένα. Το άγγιγμα... όταν κάποιος έρχεται πολύ γλυκά κ απαλά, με πολύ μεγάλη προσοχή, στην αρχή, κάθεται δίπλα σου....σε κοιτάει, έπειτα σιγά σιγά ακουμπάει ένα δάχτυλο πάνω στο χέρι σου, αυτό μετατρέπεται σε χάδι κ ίσως να γίνει αγκαλιά. Σίγουρα αυτό δεν γιατρεύει την πληγή, ούτε αυτός είναι ο σκοπός άλλωστε. Ωστόσο, ο πόνος γίνεται πιο υποφερτός κ η μοναξιά μοιράζεται. Μοιάζει σαν το πληγωμένο άγριο ζώο να κάνει ένα βήμα προς την αποδοχή της πληγής του...καταφέρνει να αντέξει κάποιον δίπλα του χωρίς να κρύβει τις πληγές του....κ αν το άγγιγμα είναι πράγματι αληθινό κ ουσιαστικό, τότε το ζώο αυτό ίσως να νιώσει κ περήφανο για τις πληγές του. Γιατί αυτές το κάναν δυνατό, αυτές τον εμάθαν κ συνεχίζουν να το μαθαίνουν να ζει....γιατί αυτές είναι σίγουρα αποτέλεσμα της ζωής.

Λίγα λόγια για μένα

Η φωτογραφία μου
Σπούδασα ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2009. Το 2008 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη τον Κωνσταντίνο Λέτσιο. Τελείωσα την βασική εκπαίδευση το 2013. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο- μέσα από τη συμμετοχή μου στον θίασο “PlaybackGround”, ως ενεργό μέλος για τέσσερα χρόνια. Από το 2012 συντονίζω ομάδες εκπαίδευσης στο playback theatre που οργανώνονται στα πλαίσια του Ψ.Υ.Κ.Α.Π. και της Ψυχοκίνησης. Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες, συντονίζω ομάδες ψυχοδράματος ιδιωτικά και σε συνεργασία με διάφορα πλαίσια, (ομάδα ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, ομάδες ασθενών με καρκίνο, κ.α.), ενώ διατηρώ συνεργασία με το ΨΥ.Κ.Α.Π.. Από το 2014 ξεκίνησα μαζί με τη Δανάη Χορομίδου τη λειτουργία της Ψυχοκίνησης, ως κέντρο ψυχοθεραπείας, ψυχοδράματος και προσωπικής ανάπτυξης.